carrière binnen randstad groep nederland.

talentontwikkeling

Randstad Groep Nederland geeft talent de ruimte zich te ontwikkelen richting managementposities. Daarom kennen we het potential traject. In dit traject worden talentvolle medewerkers gespot, geselecteerd, intensief begeleid en ontwikkeld. Om vervolgens binnen anderhalf jaar door te groeien naar een functie op management niveau. Tenminste 80% van onze management functies wordt vervuld via interne doorstroom. Dat betekent iets voor onze visie op recruitment: we selecteren aan de poort alleen de beste mensen voor onze organisatie.

gelukkig werken

Werkgeluk staat bij Randstad Groep Nederland hoog in het vaandel.  Dat uit zich in purpose, autonomie, het verschil mogen maken vanuit jouw talent en hier zichtbare vooruitgang in zien. Ook bieden wij een persoonlijk benefit budget dat naar eigen inzicht ingezet mag worden. Je kan en mag hier gelukkig zijn. 

  • sollicitatieproces

  • onboarding programma

  • arbeidsvoorwaarden

randstad groep nederland

heeft als drijfveer om het beste uit mensen en organisaties te halen, met de meest innovatieve tools om te kunnen ontwikkelen en ambitieuze mensen om zich heen. human forward. 

collega's aan het woord

lees meer
IT speelparadijs

IT speelparadijs

De hackathons binnen Randstad IT, intern genoemd de 'DEXTER’S Lab Day’, staan gelijk aan een waar IT speelparadijs. Alleen daarom wil je al werken bij Randstad.

elke dag Lab Day

elke dag Lab Day

Een nieuwe Lab Day; zelf bepalen waar ik mij in wil verdiepen. Doen wat ik wil, in het kader van verbetering van mezelf en Randstad Groep Nederland.

alles over hét traineeship

alles over hét traineeship

Rianne Klemann is management trainee bij Randstad. Een baan met een extreem steile leercurve, in een gigantische organisatie, omringd door de slimste mensen.

meer lezen over dit onderwerp?

toon alles