leren van elkaar en hoe krijg je dat voor elkaar?

Nieuwsgierig zijn heeft mij enorm geholpen. Toen ik net begon met werken zei ik liever niet dat ik iets niet snapte. Nu wil ik alles begrijpen en ben ik de eerste die zegt die iets niet snapt.

Als freelance UX/designer begin ik vaak bij nieuwe klussen, net zoals bij Randstad Groep Nederland was mijn eerste werkweek spannend. Nieuwe mensen ontmoeten, hoe is de workflow en wat verwachten ze allemaal van mij. Maar het is wel altijd leuks spannend, een nieuw avontuur. En daar ben ik gek op. Ik zie het als een ontdekkingsreis, wie doet wat, waar kan ik alles vinden en wat heb ik allemaal nodig om mijn werk hier goed te kunnen doen. Wat is het Wifi wachtwoord (heel belangrijk), waar kan ik de lekkerste koffie vinden en wie zijn mijn collega’s.

-Vakinhoudelijk en persoonlijk-
Collega’s zijn heel belangrijk om van te leren, hun weten alle in’s and out’s van het bedrijf en dat is wat ik wil weten. Wees niet bang om ook feedback te geven aan je collega’s, die zijn namelijk ook benieuwd naar jouw kennis, vakinhoudelijk en persoonlijk.

Een tip, wees jezelf. Dan weet iedereen meteen wat je aan elkaar hebt en waar je iemand mee kan helpen.

-Beter communiceren-
Soms heb je collega’s die niet zo makkelijk communiceren. Maar daar zijn manieren voor om dit te doorbreken. Vooral over visuele dingen hebben mensen een mening die ze moeilijk kunnen uitleggen.

“ik vind het niet mooi, ik denk dat dit niet gaat werken, ……”

Maar wat is het dat je niet mooi vind en waarom niet? Geef suggesties voor verbeteringen om te kijken of dit dan wel meer aanspreekt, hierdoor test je meteen of dit echt is wat het probleem is. Zo kom je uiteindelijk op een punt dat je snapt waarom iemand iets niet mooi vind. Uiteindelijk gaat het vaak om een functionaliteit of gewoon dat die persoon de kleur geel niet mooi vind.

-Samen kom je tot betere ideeën-
Wees niet bang voor feedback of om fouten te maken, vooral over je eigen creatie. Dit vond en vind ik nog steeds moeilijk. Vaak heb je er lang en hard aan gewerkt. Wees positief en hou in gedachte dat commentaar van andere niet persoonlijk is en dat iedereen je juist probeert te helpen om je creatie te verbeteren. En ze zeggen van je fouten leer je het meest.

Feedback krijgen is ook een test om te zien of je overal aan gedacht hebt en je ervaart het idee vanuit iemand anders oogpunt. Iedereen heeft zo zijn eigen kennis en dat wil je weten en gebruiken. Maak je puzzel compleet.

Mijn avontuur bij Randstad Groep heeft mij zoveel slimmer gemaakt en zoveel ervaringen rijker. Dit is iets wat ik nooit alleen had kunnen bereiken en alleen maar kan door samen te werken en open te staan om van elkaar te leren.

“Great things in business are never done by one person,They are done by a team of people” Quote by Steve Jobs.

Thanks Randstad Groep :-)

tags blog