van psychologiestudent naar talent acquisition specialist

Céline Dorrestijn

Als jonge studente, die niet goed wist wat ze wilde, stapte ik de dynamische wereld van Randstad in. Een avontuur van zes maanden op de afdeling Talent Acquisition. Als Talent Acquisition Specialist voelde ik mij een volwaardig teamlid en onderdeel van de HR-marktleider in Nederland. Ik kwam binnen als studente Arbeid- en Organisatiepsychologie met veel theoretische kennis op zak, maar weinig praktijkervaring. Ik wist niet goed wat ik wilde na mijn studie, maar zag mijn stage als uitgelezen kans om te ontdekken welke kant ik op zou willen. 

zelf aan de slag

Op de afdeling Talent Acquisition ging het gebeuren. Na twee weken meelopen met verschillende collega's, kreeg ik mijn regio Zuid-West toebedeeld waar ik verantwoordelijk was voor de voorselectie van de sollicitatieprocedure voor de functies van intercedent, planner, recruiter en accountspecialist. De voorselectie bestaat uit het selecteren van kandidaten op basis van c.v. en motivatie, een telefonische intake en het begeleiden van kandidaten naar het online assessment. Vaak werkte ik vanuit het hoofdkantoor, maar ook veel vanuit verschillende vestigingen in de regio Zuid-West.

Leuk vond ik aan mijn stage het meedenken met de kandidaat, voor welke functie hij of zij het meest geschikt was, het binden van kandidaten aan Randstad en ze enthousiasmeren voor een functie. Maar het allerleukste vond ik het als ik op vestigingen kandidaten tegenkwam, die mijn collega waren geworden!

Randstad voor mij

Nu, zes maanden, later loop ik naar buiten als volwaardig Talent Acquisition Specialist met de bevestiging dat recruitment een vak is waar ik thuis hoor en waar ik verder in wil. Na mijn stage heb ik een goed beeld gekregen van Randstad. Randstad is voor mij een bedrijf dat openstaat voor creatieve initiatieven, dat commercie belangrijk vindt, maar vooral het helpen van een ander.

tags blog

ook aan de slag als recruiter?

Geen actuele vacatures gevonden