vertrouw in de kennis je collega

Binnen mijn werk zie ik dat we heel goed zijn in het opgaan in de dagelijkse gang van zaken. We kijken ook met jaloezie naar de wereld buiten. We kijken hoe Google, Spotify, ING en Cool Blue de zaken aanpakken… daar zijn ze met gave dingen bezig.

Ook in de agile wereld hebben we het vaak over verantwoording bij de teams, zelfsturende teams. In alle agile momenten zetten we de kennis van de medewerkers centraal. Het team kan het beste het werk inschatten tijdens een refinement. Het team kan in de daily de meeste waarde toevoegen om het plan aan te passen. Het team kan in de refinement aangeven hoe het beste te verbeteren.

Maar wat zien we vaak bij het opbouwen van een backlog. Het team wordt buiten beschouwing gelaten. Het team mag vooral het werk doen. Code kloppen en opleveren wat er gevraagd wordt. Natuurlijk de PO gaat over wat er gedaan wordt, het team over hoe het gedaan wordt.

Echter een team bezit zo veel kennis over het product dat je een enorme kans laat liggen als je deze kennis niet uitput. In de dagelijkse gang van zaken maken we geen tijd hiervoor.

Maar wat als … we vertrouwen hebben in onze mensen, dat hebben we toch…? Geef iedereen dat vertrouwen. Je zal je verbazen wat hier uit gaat komen. In mijn trainingen vraag ik de deelnemers van wie ze verwachten dat er meer ideeën komen: Van de 200+ employees of van de 8 MT leden die ze aansturen?

En als je het antwoord de 200+ mensen is maak je antwoord dan ook waar. Geef ze de ruimte, geef ze een dag om hun idee niet alleen kenbaar te maken, maar ook uit te werken. Pak die Google dag, maak er iets leuks van en laat je verbazen wat er uit gaat komen.

Wat we bij Randstad geleerd hebben:

  • We kunnen zelf Agile trainingen geven (en hebben daar niet -dure- externe bureaus voor nodig)
  • Een issue dat bij 3 teams wekelijks 5 minuten kostte om op te lossen is opgelost. Het issue bestond al 8 jaar, dus reken het aantal FTE maar eens uit
  • Structurele verbeteringen op de website
  • Intern Salesforce community … hey we maken gebruik van ons Randstad Groep netwerk!
  • En nog veel, heel veel meer ...

want ook:

  • Vertrouwen geven betekent vertrouwen terugkrijgen.
  • Het werkplezier groeit. Je kan ook een bedrijfsuitje organiseren.
  • Mensen leren elkaar kennen

En omdat we vertrouwen hebben in de mensen en het team zijn we dus bij Randstad ook met gave dingen bezig. Laat de Cool blues en Spotifies van deze wereld maar eens bij ons kijken! De uitnodiging staat! En die geldt natuurlijk ook voor jou!

tags blog