het traineeship.

leren in de wereld van werk

In 2,5 jaar tijd uitgroeien tot zelfbewuste manager of specialist in een organisatie van wereldformaat; die kans krijg je als trainee bij Randstad Groep Nederland. Je dompelt je volledig onder in de wereld van werk, kruipt in de vezels van de organisatie en wordt uitgedaagd om oplossingen te vinden voor actuele strategische vraagstukken.  

Als trainee binnen de Randstad Groep draait het om het ontwikkelen van jouw leiderschap. Het doel is jou na tweeëneenhalf jaar op een managementpositie of specialistische functie te plaatsen binnen ons bedrijf waarna je binnen vijf tot zeven jaar de eindverantwoordelijkheid draagt binnen een onderdeel van ons bedrijf. Je doorloopt als trainee een gefaseerd programma waarbij we veel in jouw ontwikkeling investeren. Met jouw ambitie en visie maak je het verschil in de snel veranderende wereld van werk en de impact die dit heeft op onze dienstverlening.

Na een mooie eerste periode als intercedent bij Randstad Banking & Insurance, ben ik nu bij een start-up binnen Tempo-Team aan het kijken hoe we met digitale innovaties de voorloper in deze snel veranderende markt blijven. Kunnen we bijvoorbeeld met een app de perfecte match tussen klant en kandidaat maken?

opbouw traineeship

Als trainee bekleed je drie functies in 2,5 jaar. Alle trainees starten een jaar als intercedent in de core-business van Randstad, Tempo Team of Yacht. In deze functie staat ervaring opdoen in de core-business centraal.  Samen met je team bewerk je een gedeelte van de markt. Je hebt onder andere te maken met klanten, flexwerkers en het vervullen van vacatures. Op het eerste gezicht misschien een pragmatische rol, maar als je verder kijkt gaat het vooral om het managen van alle processen. Je runt als het ware je eigen toko met je eigen te behalen omzet! Natuurlijk word je hierin begeleid door je manager en een buddy. Hier ontdek je waar jouw talenten liggen en in welke richting je je wilt doorontwikkelen.

Na het afronden van je eerste functie als intercedent is het traineeship maatwerk. Vanaf dan mag je intern solliciteren naar een volgende opdracht bij een afdeling naar keuze. Er zijn binnen het traineeship verschillende richtingen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een meer senior rol bekleden binnen de core-business als Operations Trainee. Dit groeipad heeft als doel om je aan het einde van het traineeship te laten uitstromen als operationeel manager of commercieel manager (uiteraard met behoud van je vaste contract). Daarnaast bieden we voor specifieke talenten de mogelijkheid om na de eerste opdracht in de core business je te ontwikkelen als specialist in de vakgebieden Finance, Marketing, Market Intelligence of HR. Geen énkele trainee doorloopt bij ons exact hetzelfde traject, de gemene deler is dat persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling tijdens het traineeship centraal staat.

de denktank

Na ongeveer negen maanden stroom je in in de denktank. In de denktank houd je je als interne consultant bezig met strategische vraagstukken vanuit de directie. De directie is nauw betrokken en je moet hen meekrijgen in jouw ideeën. De denktank vindt elke week gedurende een volledige dag plaats en staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling: trainees geven elkaar continu feedback en worden hierin begeleid door onze talent manager en sociaal psycholoog. In de denktank ontwikkel je jouw visie op de Randstad Groep en jezelf. Totdat je uitstroomt als trainee blijf je 20% van je werkweek investeren in jezelf door middel van de Denktank.

de werkweek van een trainee

solliciteren

Solliciteren kan altijd. Er zijn vier sollicitatierondes per jaar en een business course. In onderstaand overzicht vind je de verschillende sollicitatiedeadlines. Pas na de eerstvolgende deadline komen we op je sollicitatie terug.

* Elke ronde betreft ‘go or no go’ *

Solliciteer nu

Sollicitatieronde 3 (2018)

 • cv insturen* vóór: 10 september
 • Deadline online assessment: 24 september
 • Selectiedagen: 1 en 5 oktober

 Sollicitatieronde 4 (2018)

 • cv insturen* vóór: 12 november
 • Deadline online assessment: 26 november
 • Selectiedagen: 3 en 7 december

Sollicitatieronde 1 (2019)

 • cv insturen* vóór: 07 januari
 • Deadline online assessment: 16 januari
 • Selectiedagen: 24 januari en 28 januari

Business course (2019)

 • cv insturen* vóór: 18 maart
 • Deadline online assessment: 1 april
 • Businessgame: 15 april
 • Tweedaagse business course: 2 en 3 mei

Sollicitatieronde 2 (2019)

 • cv insturen* vóór: 20 mei
 • Deadline online assessment: 29 mei
 • Selectiedagen: 6 en 10 juni

* Je kunt jouw cv inclusief motivatie sturen naar recruitment@randstadgroep.nl.